Baza znanja: Domeni
Kako da usmerite domen ka blogspotu
Postavio modifikovano 12 March 2015 11:09

Ukoliko želite da domen koji ste kupili povežete sa vašim nalogom na blogspotu, sledite naredne korake:

 1. Prijavite se na Vaš Blogspot nalog. U Settings tabu kliknite na Basics. U "Publishing" sekciji kliknite na +Add a custom domain
  blogspot add domain
 2. Unesite URL Vašeg domena koji ste naručili, obavezno unesite www ispred imena domena.
 3. Kliknite na Save.
 4. Pojaviće se poruka o grešci i izlistana dva CNAME rekorda ispod. Svaki CNAME se sastoji iz dva dela - Name, Label ili Host i Destination, Target ili Points to. Prvi CNAME rekord je isti za sve, Name "www" i Destination "ghs.google.com." Drugi CNAME rekord je jedinstven i specifičan samo za Vaš blog i Google nalog.
 5. Iskopirajte oba CNAME rekorda i pošaljite našoj tehničkoj podršci. Mi ćemo ih postaviti na našim DNS serverima.
 6. Pre sledećeg koraka, sačekajte bar sat vremena da se bi izmene na DNS-u postale aktivne, wait about an hour for your DNS settings to activate. Ukoliko promene jos nisu aktivne, dobićete upoyorenje o tome.
 7. Nakon aktiviranja podešavanja, morate uputiti Blogger na Vaš domen domen. Prijavite se na Vaš Blogger i u Settings | Basic tabu nađite sekciju "Publishing" kliknite na +Add a custom domain.
  Blogspot add domain
  Unesite URL Vašeg domena i kliknite na Save.
  Blogspot enter domain

To je to! Vaša blogspot.com adresa će uskoro biti preusmerena na novi domen - budite strpljivi, jer bi to moglo da potraje od 24 do 48 sati da redirekcija počne da radi. Ako i dalje vidite grešku posle 24 sata, to znači da podešavanja nisu ispravno uneta i trebalo bi da pokušate procesa po drugi put.

(7 glas(ova))
Koristan
Nije koristan