RSS Feed
Vesti
Dec
5
WP Slider Revolution Plugin bezbednosni propust
Postavio Branko Milenković modifikovano 05 December 2014 15:36

Ovo obaveštenje upućeno je hosting korisnicima koji koriste WordPress Slider Revolution Plugin na svojim web sajtovima.

Ovaj veoma rasprostranjen plugin u svojim starijim verzijama ima veliki bezbedonosni propust koji se može iskoristiti za postavljanje malicioznih fajlova na hostingu i omogućava pristup bazi podataka.
Propust poznat pod imenom Local File Inclusion (LFI), omogućava napadaču da pristupi, pregleda i downloaduje fajlove sa servera.

Kako se osigurati?

Ukoliko na svom WordPress sajtu imate instaliran Slider Revolution Plugin, ažurirajte plugin!

Afektirane su verzije plugina 4.1.4 i starije. Ažurirajte plugin na poslednju verziju.

--
NiNet Company
Support Team


Opširnije »



Jun
9
Obaveštenje o novim Opštim uslovima o registraciji naziva nacionalnih internet domena
Postavio Branko Milenković modifikovano 09 June 2014 10:36

Obaveštavamo vas da je Konferencija suosnivača RNIDS-a, na sednici održanoj 31.05.2014. godine donela nove Opšte uslove o registraciji naziva nacionalnih internet domena koji stupaju na snagu 1. jula 2014. godine.
 
Posebno vas obaveštavamo o izmeni koja se odnosi se na period za produženje registracije naziva domena koji sada traje 30, umesto dosadašnjih 45 dana nakon isteka registracije (član 16. stav 5.). Prema novim Opštim uslovima, po isteku perioda na koji je registrovan, naziv domena prestaje da bude aktivan. Registrant ima naknadni rok od 30 dana u kom može da izvrši produženje registracije naziva domena.
 
Ceo tekst Opštih uslova možete naći na adresi: http://rnids.rs/data/DOKUMENTI/konferencija/Opsti_uslovi_o_registraciji_naziva_domena.pdf


Opširnije »